Institut Roi Albert II
België
Sint-Lambrechts-Woluwe

Koning Albert II Instituut (IRA2)

Jaar
  • 2020
  • 2024
Land
België
Plaats
Sint-Lambrechts-Woluwe
Staat
  • In progress
Jaren en fasen
  • 2016 - 2020 Studies
    2021 - 2024 Uitvoering
Vaardigheden
Project type
  • New
Klant
Architectuur
Key numbers

18 854 m² waarvan 14 461 m² bovengronds

In het kader van het plan "Saint-Luc 2025" wil de Cliniques Universitaires Saint-Luc al haar patiënten, zowel kinderen, adolescenten als volwassenen, een nieuwe ziekenhuisstructuur van meer dan 18.000 m² aanbieden die alle activiteiten op het gebied van oncologie en hematologie zal samenbrengen.

Het nieuwe instituut, dat naast het hoofdgebouw va de Universitair Ziekenhuis Saint-Luc in Sint-Lambrechts-Woluwe wordt gebouwd, zal een capaciteit van 120 bedden hebben.

Wat de uitrusting betreft, zal de benedenverdieping een gezellige ontvangstruimte en technische lokalen omvatten. Op de eerste verdieping komt de pediatrische afdeling en op de tweede verdieping komen de consultatieruimten en een wellnessruimte. Op de derde verdieping komen de personeelskantoren, terwijl op de vierde en vijfde verdieping het dagziekenhuis voor volwassenen, de afdeling voor innovatieve therapieën en de steriele afdeling waar de beenmergtransplantaties worden uitgevoerd, komen. Op de zesde verdieping zullen de afdelingen hemato-oncologie en stamceltransplantatie worden ondergebracht.

Het gebouw wordt verbonden met het bestaande radiotherapiecentrum en sommige verdiepingen staan met elkaar in verbinding door middel van tunnels en met glas overdekte loopbruggen. Het project omvat ook de bouw van een ondergrondse parkeergarage.

BIM-project

Dit ambitieuze project wordt uitgevoerd volgens de BIM-principes :

  • Revit-modellering van alle speciale technieken in overeenstemming met het BIM-protocol van het project,
  • alle 2D-plannen van de technische installaties worden rechtstreeks gegenereerd uit het Revit-model,
  • coöridnatie/clashcontrol op basis van Revit-architectuur en stabiliteitsmodellen met behulp van de Navisworks Manage conflict-detectietool,
  • extractie van hoeveelheden en budgettaire schattingen op basis van het BIM-model.

Our mission(s)

TPF Engineering kreeg de volledige opdracht toegewezen m.b.t. de studies en werfopvolging van de stabiliteit en speciale technieken (HVAC, sanitair, boven en ondergrondse rioleringssystemen, elektriciteit met name hoog- en laagspanning, verlichting, data, branddetectie- en brandbestrijdingssysteem, alarmsysteem, telefonie, inbraakbeveiliging, rookafvoer, machines).

Ons team is bij dit project ook betrokken als EPB-expert en bouwfysisch adviseur voor de studie van de buitenschil.